недеља, 13. март 2016.

Domaći ajvar





Potrebno je:
  • 50 crvenih paprika, 
  • 2 dl ulja, 
  • sirće, 
  • beli luk, 
  • ljuta paprika i 
  • šecer.


Priprema:

Krupne crvene mesnate paprike operite, obrišite i staviti na roštilj da se peku, pečene
ohladjene paprike oljustite od kožice, peteljki i zrna, ostavite da se ocede i sutradan sameljite na mašini za meso. Uzeti šerpu nasuti ulje, mlevene paprike i staviti na šporet da se kuva dodajte još ulja ako treba, mešajte ajvar ne sme da zagori.Tegle operite osušite i stavite u zagrejanu rernu da se sterilišu nekih pola sata na 100 stepeni.Pred kraj kuvanja ajvara dodajte so po ukusu, sirće oko 2 dl, seckan beli luk po ukusu, mlevenu ljutu frišku papričicu i šaku šecera.Sipajte vreo ajvar u tegle, tegle stavite u zagrejanu rernu na oko 100 stepeni par sati, ugrejte ulje i svaku teglu zalijte vrelim uljem da se ajvar zapece da se ne bi pokvario.

Нема коментара:

Постави коментар