недеља, 6. март 2016.

Kroasani




Potrebno je:

  • 550 ml hladne vode, 
  • 40 g kvasca, 
  • 1 kašičica šećera, 
  • 2 kašičice soli i 
  • 1 kg brasna. 




Za premazivanje:  25% margarina na ukupnu kolicinu testa ( na 1 kg testa 250 g margarina).


Priprema:


U posudu nalijte hladnu vodu, dodajte kvasac, šećer, so, brašno i zamesite testo. Izručite na radnu povrsinu prekrijte najlonom i ostavite da naraste.
Zatim rastanjiti testo, stavite celu kocku margarina i preklopite sa svih strana i ostaviti u frižider na 15 minuta uvijeno u plastičnu kesu. Oklagijom rastanjiti testo u duži a uži pravougaonik i opet preklapajte. Vratiti u frižider na 15 minuta.
Postupak ponoviti tri puta uz odmaranje od 15 minuta. Razvući dugačku koru i isecite testo Oblikujte kroasane i ređajte ih u pleh oblozen pek papirom.. Ostaviti na toplom da nadođu. Peći u zagrejanoj rerni na 200 C dok ne porumene.

2 коментара: