Potrebno je:
Preko svake kore premazati glazuru od čokolade.
Glazura:
na laganoj vatri otopiti ½ margarina sa 200 gr čokolade.
Fil: 1
litra mleka u to zakuvati smesu od dobro umućenih 18 žumanaca sa 17 kašika šećera i 10 kašika brašna (od litre mleka ostaviti malo da može da se izmute žumanca, šećer i brašno. Kada se ohladi mikserom sjediniti 1,5 margarin ili maslac sa 250 g šećera u prahu i krem.
U umućeni fil dodati još 250-300 gr prženih mlevenih lešnika.
Na poslednju koru na koju ste stavili glazuru od čokolade ukrasite je po želji kremom ili šlagom.
- 6 belanaca,
- 6 kašika šećera,
- 6 kašika oraha i
- 1 kašika brašna.
Preko svake kore premazati glazuru od čokolade.
Glazura:
Fil: 1
litra mleka u to zakuvati smesu od dobro umućenih 18 žumanaca sa 17 kašika šećera i 10 kašika brašna (od litre mleka ostaviti malo da može da se izmute žumanca, šećer i brašno. Kada se ohladi mikserom sjediniti 1,5 margarin ili maslac sa 250 g šećera u prahu i krem.
U umućeni fil dodati još 250-300 gr prženih mlevenih lešnika.
Na poslednju koru na koju ste stavili glazuru od čokolade ukrasite je po želji kremom ili šlagom.
Нема коментара:
Постави коментар