недеља, 20. март 2016.

Miličina torta


Ispeći 3 kore

Kora:
Potrebno je:




  • 6 belanaca, 
  • 6 kašika šećera,
  • 6 kašika oraha i
  • 1 kašika brašna.


Preko svake kore premazati glazuru od čokolade.

Glazura:


na laganoj vatri otopiti ½ margarina sa 200 gr čokolade.

Fil: 1


litra mleka u to zakuvati smesu od dobro umućenih 18 žumanaca sa 17 kašika šećera i 10 kašika brašna (od litre mleka ostaviti malo da može da se izmute žumanca, šećer i brašno. Kada se ohladi mikserom sjediniti 1,5 margarin ili maslac sa 250 g šećera u prahu i krem.

U umućeni fil dodati još 250-300 gr prženih mlevenih lešnika.



Na poslednju koru na koju ste stavili glazuru od čokolade ukrasite je po želji kremom ili šlagom.

Нема коментара:

Постави коментар