недеља, 20. март 2016.

Štrudla sa makom





Potrebno je za testo:

  •   500 g brašna,
  •  150 g margarina,
  •  100 g šecera,
  •   so,
  •   žumance ,
  •   1 pakovanje kvasca,
  •   1,25 dl mleka i
  •   korica limuna.


Za fil:

  • 400 g maka ,
  • 1 dl mleka ,
  • 200 g margarina,
  • 200 g šecera ,
  • kora limuna .
  • 100 g suvog grozđa,
  •  malo ruma,
  • 2 kasike meda i 
  •  žumance za premazivanje.


Priprema:


U malo mlakog mleka otopiti kvasac, dodati kašiku brašna i malo šecera   ostaviti da nadođe. Omekšali margarin dobro umutiti dodati šećer, žumanca i rendanu koricu limuna. Umešajte brašno koje ste pomešali sa solju i na kraju dodajte kvasac.Testo dobro umesite i ostavite da se udvostruči. Stavite mleko sa šećerom  i dodajte mak. U omeksali margarin dodajte mak, koricu  limuna i med. Suvo grozđe natopite u rumu i sve zajedno dodajte u fil. Razvucite testo, nanesite fil i urolajte koru sa obe strane. Štrudlu prebacite u podmazan pleh i ostavite još pola sata da odstoji. Premazite umućenim žumancetom i pecite ok o40 min na 200 stepeni.

Нема коментара:

Постави коментар