Potrebno
je za testo:
- 500 g brašna,
- 150 g margarina,
- 100 g šecera,
- so,
- žumance ,
- 1 pakovanje kvasca,
- 1,25 dl mleka i
- korica limuna.
Za fil:
- 400 g maka ,
- 1 dl mleka ,
- 200 g margarina,
- 200 g šecera ,
- kora limuna .
- 100 g suvog grozđa,
- malo ruma,
- 2 kasike meda i
- žumance za premazivanje.
Priprema:
U malo
mlakog mleka otopiti kvasac, dodati kašiku brašna i malo šecera ostaviti
da nadođe. Omekšali margarin dobro umutiti dodati šećer, žumanca i rendanu
koricu limuna. Umešajte brašno koje ste pomešali sa solju i na kraju dodajte
kvasac.Testo dobro umesite i ostavite da se udvostruči. Stavite mleko sa šećerom i dodajte mak. U omeksali margarin dodajte mak, koricu
limuna i med. Suvo grozđe natopite u rumu i sve zajedno dodajte u fil. Razvucite
testo, nanesite fil i urolajte koru sa obe strane. Štrudlu prebacite u
podmazan pleh i ostavite još pola sata da odstoji. Premazite umućenim žumancetom
i pecite ok o40 min na 200 stepeni.
Нема коментара:
Постави коментар