Potrebno je:
- 2 jaja,
- 1 šolja mleka,
- 1 šolja vode,
- 500g svinjskog sala,
- 1 kašika šećera i soli,
- 800 g brašna i
- 40g kvasca.
Za fil:
- 5 kašika ajvara i
- 100g sira.
Priprema:
Najpre samleti salo.
Zamesiti testo od nadošlog kvasca, 2 jajeta, mleka, vode ,šećera, soli i brašna .Dobro izraditi testo i podeliti ga na oko 9 loptica. Svaku lopticu razvući i premazivati je salom. Razvučene slagati jednu preko druge, rastanjiti premazati ajvarom i posuti sirom.
Urolati i seći na komade. Okruglu tepsiju obložiti papirom za pečenje i ređati rolate. Ostaviti testo da odmara još oko pola sata, peći u zagrejanoj rerni dok lepo ne porumeni.
Нема коментара:
Постави коментар