четвртак, 16. фебруар 2017.

Pogača sa salom




Potrebno je:


  • 2 jaja,
  • 1 šolja mleka,
  • 1 šolja vode,
  • 500g svinjskog sala,
  • 1 kašika šećera i soli,
  • 800 g brašna i
  • 40g kvasca.


Za fil:

  •  5 kašika ajvara i
  •  100g sira.



Priprema:

Najpre samleti salo.

Zamesiti testo od  nadošlog kvasca, 2 jajeta, mleka, vode ,šećera, soli i brašna .Dobro izraditi testo  i podeliti ga na oko 9 loptica. Svaku lopticu razvući i premazivati je salom.  Razvučene slagati jednu preko druge, rastanjiti premazati ajvarom i posuti sirom.
Urolati i seći na komade. Okruglu tepsiju obložiti papirom za pečenje i ređati rolate. Ostaviti  testo da odmara još  oko pola sata, peći u zagrejanoj rerni dok lepo ne porumeni.

Нема коментара:

Постави коментар