уторак, 8. март 2016.

Lenja pita sa jabukama



Potrebno je:
  • 1šolja secera,
  • 1 šolja masti,
  • 2 jajeta,
  • 4 šolje brasna,
  • 2 dl kisele pavlake,
  • 1prašak za pecivo,
  • 2 vanilin šecera i
  • 1 kg jabuka.




    Priprema:

    Umutiti mast šećer, vanilin secer dodati pavlaku, jaja, brašno i prašak za pecivo, pa zamesiti testo (po potrebi dodati malo brašna, testo treba da je mekano, ali da se ne lepi za ruke). Podeliti testo na dva dela, jedan deo razvući u pleh koji je prekriven peki papirom, rasporediti fil od jabuka , pa preko fila razvući drugi deo testa. Za fil jabuke očistiti, izrendati , prodinstati sa šećerom i malo prohladiti. Količina šećera zavisi od ukusa i od toga koliko su jabuke slatkePitu peći u rerni zagrejanoj na 180* oko pola sata ili dok lepo ne porumeni.

    Нема коментара:

    Постави коментар