субота, 5. март 2016.

Grčka torta



Potrebno je:

 Kora:

  • 18 belanaca,
  •  36 kašika šećera,
  •  18 kašika mlevene plazme i
  •  18 kašika mlevenih oraha.

  Fil: 


  • 18 žumanaca, 
  • 500g šećera,
  • 2 pudinga od vanile,
  • 4 kašike gustina
  • 2 kašike brašna,
  • 1.2 litre mleka, 
  • 2 margarina, 
  • 200g  šećera u prahu, 
  • 400g Plazma keksa, 
  • 400g oraha, 
  • 200g mlečne čokolade i
  • 3 kesice šlaga.

Priprema:

KORE: 6 belanaca umutiti u čvrst sneg, dodati 12 kašika šećera, 6 kašika mlevenog Plazma keksa, 6 kašika mlevenih oraha; peći 30 min na temperaturi od 1500C  u podmazanom i brašnom posutom plehu (peći 3 ovakve kore).
FIL: 18 žumanaca umutiti sa 500g šećera, 2 pudinga od vanile, 4 kašike gustina i 2 kašike brašna (ovu masu razmutiti sa 2dl hladnog mleka) i sve to zakuvati u 1 litri mleka koje je već na šporetu i vri; kad se skuvani fil ohladi sjediniti sa 2 razmućena margarina i 200g šećera u prahu; dodati 400 grama seckanih oraha, 400g seckanog Plazma keksa i 200g seckane mlečne čokolade; filovati i odgore ukrasiti šlagom.

Нема коментара:

Постави коментар