уторак, 22. март 2016.

Đevrek pogača












Central park ( Gijom Muso)

Život je čudesan lavirint, satkan od niza slučajnosti. Jedno malo zrno peska u vrtlogu svakodnevnice 
u stanju je da se poigra sa našim životima. Možda se ipak ništa ne dešava slučajno.......

Potrenbno je za testo:

  •  600 g brašna, 
  •  40g svežeg kvasca, 
  •  1 jaje,
  •  1 kašičica soli,
  •  1 kašičica šećera,
  •  50g margarina, 
  •  250ml mlakog mleka i
  •  3 kašike jogurta.
FIL:

  • 120g margarina,
  •  1 jaje i
  • 200g sira

Margarin, jaja  i  sir viljuškom sjediniti. Umesto ovoga fila možete napraviti I fil po vašem ukusu.

PREMAZ:

  • 1 žumance,
  •  malo ulja i
  •  susam.
PRIPREMA:

Zamesiti testo od navedenih sastojaka I ostaviti da naraste, razvući koru debljine pola prsta. Testo vaditi čašom kao za krofne I ređati u dublju tepsiju ili šerpu, tako da svaki krug legne na polovinu predhodnog a izmedju kako stavljate koji krug stavljajte I fil. Ostavite pogaču dvadesetak minuta da naraste, premazati umućenim žumancetom posuti susamaom i peći na  220 stepeni oko 30 minuta.



Нема коментара:

Постави коментар