среда, 9. март 2016.

Pekarska pogača




Potrebno je:

  • 1 kockica kvasca, 
  • 400 ml mlake vode, 
  • 1 kašičica soli, 
  • 3 kašike šećera, 
  • 2 kašike sirćeta, 
  • 1 šoljica ulja i
  • po potrebi brašno (da se ne lepi za zidove posude ili ruke).
Priprema:
Od svih gore navedenih sastojaka umesiti testo i ostaviti da nadođe dvadesetak minuta. Pemesiti dva puta i treći put izručiti na radnu površinu, iseći nožem na četiri jednaka dela, pa svaku četvrtinu još na četiri i mesiti jufkice i ostavljati sa strane. Kad završite sa zadnjom jufkom, počinjete od prve, odmah se razvlače, jedan deo se razvuče oklagijom a drugi se samo rastanji prstima i motate kiflu.U okrugli pleh obložen papirom za pečenje, poslagati kifle,ostaviti da narastu, pospite lanenim semenom i pecite u zagrejanoj rerni dok pogača lepo ne porumeni.

Нема коментара:

Постави коментар