Potrebno je:
Kore:
Fil:
- 3 jaja,
- 20 kašika šećera,
- 20 kasika ulja ,
- 20 kašika mleka ,
- 3 kašike kakaoa i
- 1 prasak za pecivo.
- ½ l mleka,
- 10 kašika šećera,
- 5 kašika brašna,
- 1 kesica vanilin šecera,
- 250 g margarina ,
- 100 g bele čokolade ,
- 100 gr suvog grozđa,
- 100 g oraha i
- malo ruma.
- ½ l vode,
- 1/2 dl ruma,
- 5 kasika šećera i
- 200 g šlaga.
Priprema:
Sastojke
za koru umutiti i peći u pripremljenom plehu, ohladjenu koru preseći na dva
dela, pa zatim na jos dva dela da se
dobiju 4 kore .
Fil:
Pomešati
mleko, šećer i vanilin šećer od smese odvojiti 1 času i u njoj razmutiti brašno Sjediniti sa ostatkom mleka i kuvajte, kad se fil zgusne i ohladi dodati umućen
margarin rendanu čokoladu, seckane orahe, seckano suvo grozđe /predhodno
kratko odstojalo u rumu/
Sirup:
Нема коментара:
Постави коментар