уторак, 29. март 2016.

Pogača sa maslinama




Potrebno je:



  • 600 g brašna, 
  • oko 2,5 dl mlake vode, 
  • 1/2 kockice svežeg kvasca, 
  • 1 kašičica soli, 
  • 1 kašičica šećera, 
  • 5 kašike maslinovog ulja, 
  • 3-4 čena belog luka,
  • seme lana i 
  • 15 maslina. 

Priprema:


Kvasac potopiti u  mlaku  vodu, dodati šećer, malo brašna i ostaviti na toplom da naraste. Brašno prosejati, posoliti, dodati malo  mlake  vode, kvasac i zamesiti testo uz lagano dodavanje vode, dok se ne dobije glatko testo srednje tvrdoće. Ostaviti testo da naraste Testo razvući na debljinu oko 2 cm, staviti u okruglu tepsiju obloženu pek papirom. Po testu, prstom napraviti udubljenja i u njih staviti isečene  masline.Maslinovo ulje dobro zagrejati, skloniti ga sa vatre, dodati mu iseckani beli luk i preliti preko testa. Po površini pogaču obilato posuti  lanenim semenom. Pogaču peći oko 30 minuta.

Нема коментара:

Постави коментар