Potrebno je:
- 600 g brašna,
 - oko 2,5 dl mlake vode,
 - 1/2 kockice svežeg kvasca,
 - 1 kašičica soli,
 - 1 kašičica šećera,
 - 5 kašike maslinovog ulja,
 - 3-4 čena belog luka,
 - seme lana i
 - 15 maslina.
 
Priprema:
Kvasac potopiti u mlaku vodu, dodati šećer, malo brašna i ostaviti na toplom da naraste. Brašno prosejati, posoliti, dodati malo mlake vode, kvasac i zamesiti testo uz lagano dodavanje vode, dok se ne dobije glatko testo srednje tvrdoće. Ostaviti testo da naraste Testo razvući na debljinu oko 2 cm, staviti u okruglu tepsiju obloženu pek papirom. Po testu, prstom napraviti udubljenja i u njih staviti isečene masline.Maslinovo ulje dobro zagrejati, skloniti ga sa vatre, dodati mu iseckani beli luk i preliti preko testa. Po površini pogaču obilato posuti lanenim semenom. Pogaču peći oko 30 minuta.
Kvasac potopiti u mlaku vodu, dodati šećer, malo brašna i ostaviti na toplom da naraste. Brašno prosejati, posoliti, dodati malo mlake vode, kvasac i zamesiti testo uz lagano dodavanje vode, dok se ne dobije glatko testo srednje tvrdoće. Ostaviti testo da naraste Testo razvući na debljinu oko 2 cm, staviti u okruglu tepsiju obloženu pek papirom. Po testu, prstom napraviti udubljenja i u njih staviti isečene masline.Maslinovo ulje dobro zagrejati, skloniti ga sa vatre, dodati mu iseckani beli luk i preliti preko testa. Po površini pogaču obilato posuti lanenim semenom. Pogaču peći oko 30 minuta.
Нема коментара:
Постави коментар