недеља, 20. март 2016.

Knedle sa šljivama



Potrebno je:

  • 1 kg krompira,
  •  pola kg sljiva,
  • 250g brašna,
  • 1 jaje,
  •  so
  • 120g masti, 
  • 120g  prezle i
  • 150g šecera u kocki.



Priprema:

Krompir skuvati i izgnječiti, umesiti sa brašnom, jajetom, solju i malo masti. Razviti testo debljine oko 2 cm. Iseckati ga na kvadrate velicine 5 cm sa 5 cm na svaki staviti očišćenu šjivu i umesto koštice staviti kocku šecera. Formirati knedlu  kuvati u slanoj kipućoj vodi. Kada vrijuća voda izbaci knedlu kuvati jos malo i vaditi . U jednom delu masnoće ispržiti prezle  i uvaljati knedle.Servirati uz šecer i mlevene orahe.



Нема коментара:

Постави коментар