Potrebno je:
za ćufte:
- 1/2 kg mlevenog mesa,
- 1 jaje,
- 1 glavica crnog luka sitno seckanog,
- 1 čen belog luka sitno iseckan,
- 2 kašike prezle,
- 1 kašikica začina C,
- 1 kašika ulja,
- so,
- biber i
- malo slatke paprike.
za sos:
- 1/2 l soka od paradajza,
- 3 čaše vode,
- 2 kašike ulja,
- 3 kašike brašna,
- so,
- kašika šećera i
- malo slatke paprike.
Priprema:
Izmešati sve navedene sastojke za ćufte i ostavite najmanje pola sata u frižideru, zatim oblikovati loptice željene velicine.
Priprema sosa:
Propržiti malo brašna na ulju, dodati paradajz sok, izmešati i polako dodavati vodu, zatim začine. Čim prokljuca, dodavati jednu po jednu cuftu, smanjiti temperaturu i kuvati tako na umerenoj temperaturi oko 30 minuta.
Нема коментара:
Постави коментар