субота, 12. март 2016.

Ćufte u sosu



Potrebno je:

za ćufte:
  • 1/2 kg mlevenog mesa, 
  • 1 jaje, 
  • 1 glavica crnog luka sitno seckanog, 
  • 1 čen belog luka sitno iseckan, 
  • 2 kašike prezle, 
  • 1 kašikica začina C, 
  • 1 kašika ulja, 
  • so, 
  • biber i 
  • malo slatke paprike. 


za sos: 
  • 1/2 l soka od paradajza, 
  • 3 čaše vode, 
  • 2 kašike ulja, 
  • 3 kašike brašna, 
  • so, 
  • kašika šećera i 
  • malo slatke paprike. 

Priprema:


Izmešati sve navedene sastojke za ćufte i ostavite najmanje pola sata u frižideru, zatim oblikovati loptice željene velicine.



Priprema sosa:
Propržiti malo brašna na ulju, dodati paradajz sok, izmešati i polako dodavati vodu, zatim začine. Čim prokljuca, dodavati jednu po jednu cuftu, smanjiti temperaturu i kuvati tako na umerenoj temperaturi oko 30 minuta.

Нема коментара:

Постави коментар