Potrebno je:
- 7 jaja,
- 7 kašika šećera,
- 7kašika brašnai
- 1 prašak za pecivo ( može i ne mora).
- Za preliv:
- 500ml vode,
- 200g šećera i
- 2 vanilin šećera.
jaja I šećer dobro umutiti, dodavati jednu po jednu kašiku brašna, izručiti u podmazanu I brašnom posutu okruglu tepsiju ( ili obložiti papirom za pečenje). Staviti da se peče u predhodno zagrejanu rerun na 200 Stepeni jedno pet minuta pa smanjiti na 180 Stepeni još oko 30 minuta zavisi od šporeta.
Za to vreme staviti vodu, šećer I vanillin šećer da prokuvaju.
Patišpanj I preliv ohladiti pa tek onda preliti.
Hladan patišpanj, hladan preliv.
Za to vreme staviti vodu, šećer I vanillin šećer da prokuvaju.
Patišpanj I preliv ohladiti pa tek onda preliti.
Hladan patišpanj, hladan preliv.
Нема коментара:
Постави коментар