субота, 20. мај 2017.

Vodena torta





















Potrebno je:
  • 7 jaja,
  • 7 kašika šećera,
  • 7kašika brašnai
  • 1 prašak za pecivo ( može  i ne mora).

  • Za preliv:
  • 500ml vode,
  • 200g šećera i
  • 2 vanilin šećera.
Priprema:
 jaja I šećer dobro umutiti, dodavati jednu po jednu kašiku brašna, izručiti u podmazanu I brašnom posutu okruglu tepsiju ( ili obložiti papirom za pečenje). Staviti da se peče u predhodno zagrejanu rerun na 200 Stepeni jedno pet minuta pa smanjiti na 180 Stepeni još oko 30 minuta zavisi od šporeta.
Za to vreme staviti vodu, šećer I vanillin šećer da prokuvaju.
Patišpanj I preliv ohladiti pa tek onda preliti.
Hladan patišpanj, hladan preliv.

Нема коментара:

Постави коментар