понедељак, 1. мај 2017.

Hleb sa belim i crnim lukom








 Potrebno je:
  • 1 struk belogi 1 struk crnog luka,
  • 600g brašna,
  • 2 kašičice soli,
  • 5 kašika kisele pavlake,
  • 1 kašičica šećera,
  • 200 do 250 ml mlake vode, 
  • 42g svežeg kvasca .



Priprema:

Sitno iseckati  crni i beli luk sa listovima, staviti u posudu za mešanje i pomešati sa  brašnom. Dodati dve kašičice soli i pet kašika  pavlake. U mlaku vodu staviti izmrvljeni kvasac i jednu kašičicu šećera. Ostaviti na toplom mestu da nadođe. Kada kvasac nadođe, staviti ga u brašno i zamesiti testo. Ostaviti umešeno testo da odmara oko 30 minuta, pa ga  premesite i stavite u  podmazanu i brašnom posutu tepsiju. Ostaviti da odmara  još  oko pola sata,  stavite u zagrejanu rernu na 250 C da se peče dok lepo ne porumeni oko 50 minuta.

Нема коментара:

Постави коментар