POTREBNO JE
- 500 g pasulja,
- 2 glavice crnog luka,
- 2 zelene ljute paprike,
- oko 500 g suvih rebara,
- 3-4 čena belog luka,
- Vegeta,
- so,
- mlevena paprika,
- brašno,
- lovorov list,
- peršunov list i
- 1 jabuka.
PRIPREMA
Pasulj oprati i ostaviti preko noći u hladnoj vodi. Ujutru tu vodu prosuti nasuti u šerpu pasulj, vodu i staviti da se kuva, kada provri dodati otkuvana suva rebra, 2 glavice sitno seckanog crnog luka i nastaviti sa kuvanjem, ako je potrebno mozete dodati u pasulj tople vode. Napraviti zapršku u tiganj staviti mast, dodati brašno (brašna toliko da li želite ređi ili gušći pasulj), Alevu papriku propržiti, sipati u pasulj. Dodati začine Vegetu, so ako treba, lovorov list i sitno seckanu ljutu papriku i beli luk, jos kuvati oko 5 minuta uz povremeno mešanje .Ukrasiti sitno seckanim peršunovim listom.Moja baka je u pasulj dodavala i manju sitnu rendanu jabuku dok se kuva. Na kraju dodati sitno seckan peršunov list.
Нема коментара:
Постави коментар