субота, 13. мај 2017.

Kuvani pasulj








POTREBNO JE

  • 500 g pasulja,
  •  2 glavice crnog luka,
  •  2 zelene ljute paprike,
  •  oko 500 g suvih rebara,
  •  3-4 čena belog luka,
  •  Vegeta,
  •  so, 
  • mlevena paprika,
  •  brašno, 
  • lovorov list, 
  • peršunov list i
  • 1 jabuka.





PRIPREMA

Pasulj oprati i ostaviti preko noći u hladnoj vodi. Ujutru tu vodu prosuti nasuti u šerpu pasulj, vodu i staviti da se kuva, kada provri dodati otkuvana suva rebra, 2 glavice sitno seckanog crnog luka i nastaviti sa kuvanjem, ako je potrebno mozete dodati u pasulj tople vode. Napraviti zapršku u tiganj staviti mast, dodati brašno (brašna toliko da li želite ređi ili gušći pasulj), Alevu papriku propržiti, sipati u pasulj. Dodati začine Vegetu, so ako treba, lovorov list i sitno seckanu ljutu papriku i beli luk, jos kuvati oko 5 minuta uz povremeno mešanje .Ukrasiti sitno seckanim peršunovim listom.Moja baka je u pasulj dodavala i manju sitnu rendanu jabuku dok se kuva. Na kraju dodati sitno seckan peršunov list.

Нема коментара:

Постави коментар