недеља, 21. мај 2017.

Zavrzlame sa makom








Potrebno je:

Za testo:


  • 500g brašna
  • malo soli
  • 1 kašika šećera
  • 21 g kvasca
  • 1 jaje
  • 200 ml t mlakog mleka
  • 100 ml ulja


Za fil:

  • 250g mlevenog maka
  • 7 kašika šećera
  • 2 vanil-šećera
  • 150 ml vrelog mleka


Priprema:


Testo

U mlako mleko dodati kvasac i šećer, promešati.

Brašno pomešati sa solju, dodati ulje, i kvasac, pa zamesiti testo.

Prekriti i ostaviti na toplom da naraste.
Fil

Pomešati mak, šećer, vanil-šećer pa preliti vrelim mlekom i dobro izmešati sastojke.

Nadošlo testo premesiti i podeliti na dva jednaka dela.

Jednu jufku rastanjiti oklagijom u četvrtasti oblik, na debljinu oko 2 mm. Polovinu površine premazati makom i preklopiti drugom polovinom i blago pritisnuti površinu da se testo i fil što bolje sastave. Pripremljeno testo iseći na tračice širine 2 cm i spiralno uviti sa oba kraja.

Svaku od dobijenih spirala umotati u oblik puža. Isti postupak ponoviti i sa drugom jufkom.

Dobijene pužiće slagati na pleh obložen papirom za pečenje, peći u ugrejanoj rerni na 200°C oko 25 minuta odnosno dok lepo ne porumene. Pečeno i prohlađeno pecivo posuti šećerom u prahu.

Нема коментара:

Постави коментар