Potrebno je:
- oko 300g belog pilećeg mesa,
- oko 10 listova cvekle,
- 3 šargarepe,
- 1 kašika masti,
- 2 kašičice aleve paprike,
- 3 manja krompira,
- 1 manja tikvica,
- 5 kašika brašna,
- so, biberm, začini po ukusu i
- seckan peršunov list.
Priprema:
Meso iseći na kockice u šerpu naliti vodu oko 1,5 l i staviti da se kuva sa očišćenom i sitno isečenom šargarepom. U međuvremenu oprati listove cvekle i iseckati, dodati seckan krompir na kockice i tikvicu . Kad meso bude kuvano, spremiti zapršku. U šerpici otopiti mast i dodati brašno, pa pržiti par minuta, onda dodati alevu papriku i sve to sjediniti, pa izručiti u šerpu. Dodati začine. i pustiti da se krčka još 10-tak minuta na tihoj vatri uz povremeno mešanje. Na kraju dodati seckan peršunov list.
Нема коментара:
Постави коментар