недеља, 21. мај 2017.

Šarena čorba sa piletinom







Potrebno je:
  • oko 300g belog pilećeg mesa,
  •  oko 10 listova cvekle, 
  • 3 šargarepe, 
  • 1 kašika masti,
  • 2 kašičice aleve paprike,
  • 3 manja krompira, 
  • 1 manja tikvica, 
  • 5 kašika brašna,
  • so, biberm, začini po ukusu i
  • seckan peršunov list.


Priprema:


Meso iseći na kockice  u šerpu naliti vodu oko 1,5 l i staviti    da se kuva sa očišćenom i sitno isečenom šargarepom. U međuvremenu oprati  listove cvekle i iseckati, dodati seckan krompir na kockice i  tikvicu . Kad meso bude kuvano,  spremiti zapršku. U šerpici otopiti mast i dodati brašno, pa pržiti par minuta, onda dodati alevu papriku  i sve to sjediniti, pa izručiti u šerpu. Dodati začine.  i pustiti da se krčka još 10-tak minuta na tihoj vatri uz povremeno mešanje. Na kraju dodati seckan peršunov list.



Нема коментара:

Постави коментар