Potrebno je:
Ovo je dupla mera, pošto sam ja pravila malo veće cvetove i jedan veliki cvet, ako hoćete samo deset cvetova sve smanjite na pola.
- 700 g brašna,
- 250 ml mleka,
- kockica kvasca,
- 100ml vode,
- 100 ml ulja, ili kockicu margarina
- 1 kašičisa soli,
- 1 kašičica šećera,
- 200 g salame,
- 2 jajeta,
- lan, mak i susam.
U mlako mleko i vodu dodati kvasac, šećer i kašičicu brašna. Ostaviti da kvasac nadođe. U posudu preručiti mleko sa nadošlim kvascem, dodati ulje i so, promešajte , a onda brašnom zamestiti testo. Testo pokriti krpom i ostaviti 30 minuta da odmara.
Nadošlo testo podeliti na 11 delova i od njih napraviti male loptice. Jednu lopticu ostavite sa strane,a preostalih deset razvucite oklagijom, dužine oko 15 cm. Ostaće vam još testa i od njega napravita jedan veliki cvet maltene kao manja pogača. Jedan kolut salame podeliti na pola i staviti na razvučeno testo.Krajeve premazati umućenim jajetom i sastaviti ih u krug. Testo isecite na šest mesta makazicama. Pogaču cvet na više od šest mesta.Testo prebacite na pleh i premažite umućenim jajetom. Od poslednjeg 11 dela testa koje ste ostavili sa strane napravite male loptice. Premažite jajetom i taj premazani deo pritisnite u lan, mak i susam da se zalepi,a onda stavite u sredinu cveta. Pecite u zagrejanoj rerni.
Нема коментара:
Постави коментар