субота, 13. мај 2017.

Hleb sa crnim lukom










Potrebno je:
  • 1 struk crnog luka,
  • 600g brašna,
  • 2 kašičice soli,
  • 1 kašičica šećera,
  • 200 do 250 ml mlake vode, 
  • 42g svežeg kvasca .



Priprema:

Sitno iseckati crni luk sa listovima, staviti u posudu za mešanje i pomešati sa brašnom. Dodati dve kašičice soli. U mlaku vodu staviti izmrvljeni kvasac i jednu kašičicu šećera. Ostaviti na toplom mestu da nadođe. Kada kvasac nadođe, staviti ga u brašno i zamesiti testo. Ostaviti umešeno testo da odmara oko 30 minuta, pa ga premesite i stavite u podmazanu i brašnom posutu tepsiju. Ostaviti da odmara još oko pola sata, stavite u zagrejanu rernu na 250 C da se peče dok lepo ne porumeni oko 50 minuta.

Нема коментара:

Постави коментар