недеља, 21. мај 2017.

Punjeni rolat









Potrebno je :

  • 1 kg mešanog mlevenog mesa,
  • 3 deblje kriške hleba,
  • 1 glavica crnog luka, 
  • 1 čen belog luka, 
  • vegeta, so, biber,
  • 1 kašičica mlevene paprike, 
  • seckan peršunov list, 
  • 1 jaje,
  • malo mleka,
  • šaka prezle, 
  • 300 g tanko rezane slanine i
  • 200g sira trapista.

Priprema:
Izmešajte meso, jaje, luk koji ste prethodno iseckali i propržili na malo ulja, hleb umočen u mleko i zgnječen rukama, prezlu , iseckan beli luk, peršin i začine. Sve dobro izmiješati i sjediniti. Od ove količine mesa dobit ćete dva polata.

Na aluminijumsku  foliju stavite polovinu mesne smese pa pritiskajući rukama oblikujte pravougaonik debljine oko 1 cm. Preko cele površine mesa narendajte polovinu sira, a potom uz pomoć folije polako savijajte meso u rolat. Kada ste oblikovali rolat od gore ga obložite slaninom.
Pokrijte alu folijom i pecite na 200°C 30 minuta. Potom skinite foliju pa pecite još 35 minuta.


Kratko prohladite, narežite  i poslužite.

Нема коментара:

Постави коментар