уторак, 16. мај 2017.

Kolač sa jagodama






















Mekan kao pamuk, da pravi se sa vrelom vodom.


Potrebno je:

  • 4 jaja,
  • 150g šećera,
  • 250g brašna,
  • 6 kašika ulja,
  • 9 kašika vrele vode,
  • 1 prašak za pecivo,
  • 2 vanilin šećera i
  • 300g jagoda.

Za glazuru 100g crne I 100g bele čokolade.

Priprema:


Umutiti jaja sa šećerom, dodati ulje, vrelu vodu, brašno, vanillin šećer I na kraju prašak za pecivo. Tepsiju obložiti papirom za pečenje I izručiti smesu. Od gore poređati polutke jagoda. Zagrejati rerun na 180 stepeni I staviti kolač da se peče oko 30 min, odnosno dok lepo ne porumeni ( sve zavisi od šporeta). Posebno otopiti sto grama bele čokolade sa dve kašike ulja. Isto to uraditi I sa crnom čokoladom. Pećen kolač naizmenično prelivati belom I crnom čokoladom.






Нема коментара:

Постави коментар