Mekan kao pamuk, da pravi se sa vrelom vodom.
Potrebno je:
- 4 jaja,
- 150g šećera,
- 250g brašna,
- 6 kašika ulja,
- 9 kašika vrele vode,
- 1 prašak za pecivo,
- 2 vanilin šećera i
- 300g jagoda.
Za glazuru 100g crne I 100g bele čokolade.
Priprema:
Umutiti jaja sa šećerom, dodati ulje, vrelu vodu, brašno, vanillin šećer I na kraju prašak za pecivo. Tepsiju obložiti papirom za pečenje I izručiti smesu. Od gore poređati polutke jagoda. Zagrejati rerun na 180 stepeni I staviti kolač da se peče oko 30 min, odnosno dok lepo ne porumeni ( sve zavisi od šporeta). Posebno otopiti sto grama bele čokolade sa dve kašike ulja. Isto to uraditi I sa crnom čokoladom. Pećen kolač naizmenično prelivati belom I crnom čokoladom.
Нема коментара:
Постави коментар