Potrebno je:
- 650g brašna,
- 5 kašika svinske masti,
- 2 jaja,
- 250ml mlakog mleka,
- 20g svežeg kvasca,
- 1 kašičica soli i
- pola kašičice šećera.
Za premazivanje
- 1 žumance,
- laneno seme, susam....
Priprema:
U mlakom mleku razmutiti kvasa i šećer uz dodatak malo brašna pa ostaviti da stoji oko 10 minuta. Umutiti jedno celo jaje, jedno žumance i 3 kašike masti. Dodati so, brašno i pripremljen kvasac pa umesiti glatko testo. Ostaviti da odmara oko 45 minuta.
Razvući testo oklagijom, premazati sa dve kašike masti i urolati. Iseći na rolate, tepsiju podmazati i posuti brašnom. Poređati rolate, premazati sa žumancetom i posuti susamom, lanom..... Ostaviti da odmara još oko 30 minuta.Peći u zagrejanoj rerni dok lepo ne porumeni
Нема коментара:
Постави коментар