субота, 27. јул 2019.

Pogača


Potrebno je:

  • 650g brašna,
  • 5 kašika svinske masti,
  • 2 jaja,
  • 250ml mlakog mleka,
  • 20g svežeg kvasca,
  • 1 kašičica soli i
  • pola kašičice šećera.


Za premazivanje
 
  • 1 žumance,
  •  laneno seme, susam....


Priprema:


U mlakom mleku razmutiti kvasa i šećer uz dodatak malo brašna pa ostaviti da stoji oko 10 minuta. Umutiti jedno celo jaje, jedno žumance i 3 kašike masti. Dodati so, brašno i pripremljen kvasac pa umesiti glatko testo. Ostaviti da odmara oko 45 minuta.
Razvući testo oklagijom, premazati sa dve kašike masti i urolati. Iseći na rolate, tepsiju podmazati i posuti brašnom. Poređati rolate, premazati sa žumancetom i posuti susamom, lanom..... Ostaviti da odmara još oko 30 minuta.Peći u zagrejanoj rerni dok lepo ne porumeni





Нема коментара:

Постави коментар