Potrebno je:
- 1g brašna,
- 400g pire krompira,
- 4dl mlake vode,
- 3 kašike masti,
- pola kašičice šećera,
- 2 kašičice soli i
- 1 kesica suvog kvasca.
Priprema:
Pire krompu dodati mlaku vodu i mast, dodati suvi kvasac, šećer, brašno i so. Umesiti testo, gotovo testo malo premazati sa mašću pokriti i ostavite 1 sat da nadođe. Zatim premesiti testo, kuglof podmazati posuti brašnom i pri dnu nasuti malo origana. Prebaciti testo u kalup.Ja sam deo testa odvojila i od njega ispržila lepinjice. Pokrijte i ostavite još pola sata da nadođe. Nadošli kuglof premazati sa malo masti i stavite da se peče na 200 stepeni, dok ne bude pečen.
Dužina pečenja zavisi od šporeta.
Pečen kuglof izvadite iz kalupa, poprskajte malo vodom i umotajte u krpu.
Нема коментара:
Постави коментар