субота, 6. јул 2019.

Filovani kuglof







 .
 Ja stvarno volim da pravim kuglof, lako i brzo se sprema ne iziskuje mnogo truda ni vremena. Ne volim dugo vremena da se zadržavam u kuhinji.  Počela sam da čitam knjigu koja te prosto mami da je čitaš, ne da ti da je ispustiš iz ruku, to su one knjige koje se čitaju u jednom dahu. 
Za ljubitelje čokolade ovo je savršena poslastica, moram da napišem da kuglof mnogo lepše izgleda nego na priloženim slikama. Preukusan je.


Potrebno je:


  • 4 jaja,
  • 250 g brašna,
  • 200 g čokolade,
  • 100 ml ulja,
  • 150 g šećera,
  • 5 kašika džema od kajsija,
  • 1 vanilin šećer i
  • pola praška za pecivo.
    Za fil je potrebno:


    • pola litre mleka,
    • 2 pudinga od vanile,
    • 100g šećera,
    • 125g margarina i
    • desetak kajsija.



    Priprema:

    Umutiti jaja sa šećerom, dodati rastopljenu čokoladu, ulje brašno, džem,  vanillin šećer
    i prašak za pecivo sve lepo izjednačiti. Kalup za kuglof podmazati i posuti brašnom ako nemate silikonski kalup. Izliti smesu i pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 35 minuta. Odnosno dok ne bude pečen. Pečen kuglof izvaditi iz kalup i  ostaviti da se ohladi. 

    Za to vreme skuvati dva pudinga od vanile u pola litre mleka sa dodatkom šećera.
    Kada se puding dobro ohladi, dodati mu umućen margarin i seckane kajsije,
     sve dobro sjediniti.
    Kuglof iseći vodoravno i filovati filom.
    Ja sam ceo kuglof prelila sa 200g Menaž glazure

    Нема коментара:

    Постави коментар