.
Ja stvarno volim da pravim kuglof, lako i brzo se sprema ne iziskuje mnogo truda ni vremena. Ne volim dugo vremena da se zadržavam u kuhinji. Počela sam da čitam knjigu koja te prosto mami da je čitaš, ne da ti da je ispustiš iz ruku, to su one knjige koje se čitaju u jednom dahu.
Za ljubitelje čokolade ovo je savršena poslastica, moram da napišem da kuglof mnogo lepše izgleda nego na priloženim slikama. Preukusan je.
Potrebno je:
- 4 jaja,
- 250 g brašna,
- 200 g čokolade,
- 100 ml ulja,
- 150 g šećera,
- 5 kašika džema od kajsija,
- 1 vanilin šećer i
- pola praška za pecivo.
- pola litre mleka,
- 2 pudinga od vanile,
- 100g šećera,
- 125g margarina i
- desetak kajsija.
Priprema:
Umutiti jaja sa šećerom, dodati rastopljenu čokoladu, ulje brašno, džem, vanillin šećer
i prašak za pecivo sve lepo izjednačiti. Kalup za kuglof podmazati i posuti brašnom ako nemate silikonski kalup. Izliti smesu i pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 35 minuta. Odnosno dok ne bude pečen. Pečen kuglof izvaditi iz kalup i ostaviti da se ohladi.
Za to vreme skuvati dva pudinga od vanile u pola litre mleka sa dodatkom šećera.
Kada se puding dobro ohladi, dodati mu umućen margarin i seckane kajsije,
sve dobro sjediniti.
Kuglof iseći vodoravno i filovati filom.
Ja sam ceo kuglof prelila sa 200g Menaž glazure
Нема коментара:
Постави коментар