среда, 10. јул 2019.

Džem od kajsija








Potrebno je:


  • 6 kg očišćenih kajsija i
  • 3,6 kg šećera.

Priprema:

Kajsije operite, očistite od koštica pa ih stavite u šerpu. Red kajsija, red šećera, i tako redomdok ne potrošite sve kajsije i sav šećer.
Otprilike ide 600 grama šećera na 1 kg kajsija.

Ako su kajsije kisele možete povećajte količinu šećera. Ostavite kajsije da odstoje preko noći ili bar 6 do 7 sati da puste sok i da se šećer istopi.

Kuvati na jačoj vatri oko 40 minuta.

Skloniti sa šporeta i   mešate  varjačom oko 20 minuta,  po potrebi i duže , da se sadržaj zgusne.

Sipati u čiste tegle, zatvoriti, pa tegle okrenuti.

Tegle možete i da pasterizujete na 90 stepeni sat i po vremena.

Priprema džema je gotova, verujte mi čaroban je.

Нема коментара:

Постави коментар