понедељак, 22. јул 2019.

Hleb sa makom



















Potrebno je :


  • 20g svežeg kvasca,
  • 3 dl mlake vode,
  • 600 g brašna ,
  • 3 kašike maka,
  • pola kašičice šećera,
  • 1 kašičica soli,
  • 2 kašike ulja i
  • 3 kašike sitnog sira.

Za premazivanje:


  •  jedno belance i
  •  1 kašika maka.

Priprema:


U šolju staviti kvasac, dodati šećer, mlaku vodu i rastopiti . U veću činiju staviti brašno, so, ulje sir  i mak, usuti razmućeni kvasac i preostalu vodu, pa zamesiti testo. Ostaviti oko četrdeset minuta da naraste. Nakon tog vremena testo premesiti i   oblikovati po ukusu.  Odgore  premazati belancem i dobro posuti makom, pa staviti u kalup i ostaviti da malo naraste.

U međuvremenu zagrejati rernu na 180 stepeni i staviti hleb da se peče oko 50 minuta.

Нема коментара:

Постави коментар