Potrebno je :
- 20g svežeg kvasca,
- 3 dl mlake vode,
- 600 g brašna ,
- 3 kašike maka,
- pola kašičice šećera,
- 1 kašičica soli,
- 2 kašike ulja i
- 3 kašike sitnog sira.
Za premazivanje:
- jedno belance i
- 1 kašika maka.
Priprema:
U šolju staviti kvasac, dodati šećer, mlaku vodu i rastopiti . U veću činiju staviti brašno, so, ulje sir i mak, usuti razmućeni kvasac i preostalu vodu, pa zamesiti testo. Ostaviti oko četrdeset minuta da naraste. Nakon tog vremena testo premesiti i oblikovati po ukusu. Odgore premazati belancem i dobro posuti makom, pa staviti u kalup i ostaviti da malo naraste.
U međuvremenu zagrejati rernu na 180 stepeni i staviti hleb da se peče oko 50 minuta.
Нема коментара:
Постави коментар