Potrebno je :
- 500g brašna,
- 1 kockica kvasca,
- 200 ml mlakog mleka,
- kockica margarina, oko 40g
- supena kašika meda,
- pola kašičice soli,
- kašičica kurkume.
Za premazivanje :
- 200g čokolade
- 7 kašika džema od kajsija.
Postupak:
Stavite kvasac u malo tople vode da naraste. Pomešajte brašno i so u činiju, dodajte kvasac koji je u međuvremenu narastao. Dodajite mlako mleko postepeno u brašno i počnite da mesite. Odmah dodajte i rastopljen margarin, kašiku meda i kurkumu . Zamesite glatko testo i stavite na toplo da raste. Posle 45 minuta “odmaranja” testa, premesite ga i ostavite još sat vremena da raste. Nakon toga zagrejte rernu na 200 stepeni i premesite testo još jednom, ali ovoga puta testo rastanjite, prmažite sa otopljenom čokoladom pomešanom sa džemom od kajsija. Urolajte i stavite u podmazanu i brašnom posutu šerpu. Ostavite testo na raste još oko pola sata.
Hleb se peče na 200 stepeni u zagrejanoj rerni oko 50 minuta ali to naravno zavisi od rerne.
Нема коментара:
Постави коментар