недеља, 21. јул 2019.

Slatki hleb




















Potrebno je :
  • 500g  brašna,
  • 1 kockica kvasca,
  • 200 ml  mlakog  mleka,
  • kockica margarina, oko 40g
  • supena kašika meda, 
  • pola kašičice soli, 
  • kašičica kurkume.

Za premazivanje :


  • 200g čokolade
  • 7 kašika džema od kajsija.


Postupak:

Stavite kvasac u malo tople vode da naraste. Pomešajte brašno i so u činiju,  dodajte kvasac koji je u međuvremenu narastao. Dodajite mlako mleko postepeno u brašno  i počnite da mesite. Odmah dodajte i rastopljen margarin,  kašiku meda i kurkumu . Zamesite glatko testo i stavite na toplo da raste. Posle 45 minuta “odmaranja” testa, premesite ga  i ostavite još sat vremena da raste. Nakon toga zagrejte rernu na 200 stepeni i premesite testo još jednom, ali ovoga puta  testo rastanjite, prmažite sa otopljenom čokoladom pomešanom  sa džemom od kajsija. Urolajte i stavite u podmazanu i brašnom posutu šerpu. Ostavite testo na raste još oko pola sata.
Hleb se peče na 200 stepeni  u zagrejanoj rerni oko 50  minuta ali to naravno zavisi od rerne.

Нема коментара:

Постави коментар