субота, 6. јул 2019.

Pogača sa ajvarom




Potrebno je:


  • 650g brašna,
  • 300ml mlake vode,
  • 25g kvasca,
  • 1,5 kašičica soli,
  • pola kašičice šećera,
  • 3 kašike ulja,
  • 3 kašike ajvara i
  • 20g margarina.



Priprema:

U posudu sa brašnom dodati mlaku vodu, razmućen kvasac i šećer, so ulje, ajvar i margarin.
Zamesite testo, dodajte brašna još ako treba, jer testo treba da bude ni suvuše gnjecavo ni suvuše
tvrdo. Ostaviti testo oko dvadesetak minuta da nadođe. Tepsiju podmazati posuti brašnom, premesiti testo, staviti ga u tepsiju i ostaviti da odmara još dvadesetak minuta. Neposredno pre pečenja testo malo poprskajte vodom. Peći u zagrejanoj rerni na 250 stepeni oko trideset minuta. Pred kraj pečenja smanjiti temperaturu.

Нема коментара:

Постави коментар