Potrebno je :
- 500 g tanjih kora,
- 100 ml ulja,
- 3 vanilin šećera,
- 200g šećera,
- 100g mlevenog keksa,
- 100g suvog grođa,
- 1kg rendane bundeve i
- cimet po ukusu.
Priprema:
Na radnu površinu stavite jednu koru i premažite je sa uljem. Rendanoj bundevi dodajte šećer, vanilin šećer, mleveni keks, suvo grožđe , i cimet ko voli, ja nisam dodavala cimet, sve dobro izmešajte. Na početak kore rasporedite pet kašika fila od bundeve umotajte a potom urolajte u obliku puža i tako redom dok se sve ne potroši. U tepsiju za pečenje, stavite papir za pečenje i ređajte pužiće. U sredinu svakog pužića stavite malo fila sa bundevom.
Zagrejte rernu i pecite pužiće dok lepo ne porumene.
Pečene prohladite i pospite mešavinom smeđeg šećera i šećera u prahu.
Нема коментара:
Постави коментар