Ovde se ne dodaje voda,od sirceta i šecera bude sasvim dovoljno tecnosti a i sama paprika pusti sopstveni sok.
Potrebno je:
- 5kg očišćene i po želji isečene crvene paprike,
- 1l sirćeta,
- 500g šećera,
- 250g soli,
- 1 kesica konzervansa od 5 g,
- 2-3 glavice belog luka i
- seckani peršunov list, lovorov list, biber u zrnu sve po ukusu.
Priprema:
Sirće, šećer, so i konzervans staviti u dublju šerpu na vatru da provri. U ključalo stavljati deo po deo paprike, na kratko da se probari. Papriku vaditi da se ohladi i ocedi.
Kada su se ohladile paprika i tečnost u kojoj su se kuvale, spojiti ih dodati vezu sitno iseckanog pešunovog lista i sitno iseckane 2-3 glavice belog luka. Paprika treba da stoji 24 časa i povremeno se promeša.
Sutradan pakovati u tegle, nalivati tečnošću u kojoj su se kuvale paprike.
Нема коментара:
Постави коментар