уторак, 10. септембар 2019.

Hleb kuglof









Potrebno je:
  • 500 g brašna, ja sam stavila 300g belog brašna i 200g raženog,
  • 2dl mlake vode,
  • 4 kašika ulja,
  • 1,5 kašičica soli,
  • pola kašičice šećera,
  • 1/2 kocke svežeg kvasca,
  • kockica margarina i
  • po želji semenke - za posipanje.


Priprema:

U mlaku vodu dodati kvasac i šećer, promešati pa ostaviti da odstoji, potom dodati polovinu brašna, ulje i so . Mesiti uz postepeno dodavanje preostalog brašna, dok testo ne postane glatko. Ostaviti oko pola sata da nadođe. Kada je testo naraslo, premesiti ga, razvijte oklagijom u pravougaoni oblik i premažite sa margarinom , pa uviti kao štrudlu. Kalup za kuglof podmažite margarinom, posuti semenkama po želji., možete a i ne morate i u kalup za kuglof stavite testo. Krajeve sastaviti, i ostaviti oko 20 minuta da naraste. Zagrejte rernu na 200stepeni i pecite dok lepo ne porumeni.

Нема коментара:

Постави коментар