- 500 g brašna, ja sam stavila 300g belog brašna i 200g raženog,
- 2dl mlake vode,
- 4 kašika ulja,
- 1,5 kašičica soli,
- pola kašičice šećera,
- 1/2 kocke svežeg kvasca,
- kockica margarina i
- po želji semenke - za posipanje.
Priprema:
U mlaku vodu dodati kvasac i šećer, promešati pa ostaviti da odstoji, potom dodati polovinu brašna, ulje i so . Mesiti uz postepeno dodavanje preostalog brašna, dok testo ne postane glatko. Ostaviti oko pola sata da nadođe. Kada je testo naraslo, premesiti ga, razvijte oklagijom u pravougaoni oblik i premažite sa margarinom , pa uviti kao štrudlu. Kalup za kuglof podmažite margarinom, posuti semenkama po želji., možete a i ne morate i u kalup za kuglof stavite testo. Krajeve sastaviti, i ostaviti oko 20 minuta da naraste. Zagrejte rernu na 200stepeni i pecite dok lepo ne porumeni.
Нема коментара:
Постави коментар