субота, 21. септембар 2019.

Pastirska pogača










Potrebno je:

  • 30 kašika brašna,
  • 4dl kiselog mleka,
  • 1 šolje ulja
  • 1 kašičica sode bikarbone,
  • 1 kašičica soli i
  • 1 jaje.



Priprema:


U činiju stavite brašno, so, sodu bikarbonu, dodajte ulje, jaje i kiselo mleko. Umesiti testo da se ne lepi za ruke. Tepsiju podmažite pospite brašnom i stavite u tepsiju rastanjenu pogaču. Rernu zagrejte na 180 stepeni. 4 kašike hladne vode pomešati sa 4 kašike mleka i premažite celu pogaču. Tupom stranom noža išarajte pogaču, odnosno napravite kockice. Na svaku kockicu staviti malo soli.
Peći u rerni 30 minuta na 180 stepeni, odnosno dok pogača ne bude pečena.

Нема коментара:

Постави коментар