Potrebno je:
- 400g brašna,
- 200g heljdinog brašna,
- 1 kašičica soli,
- 1 kašičica šećera,
- 1 kesica praška za pecivo,
- 2 dl jogurta i
- po potrebi mlaka voda.
Priprema:
Pomešajte obe vrste brašna, dodajte so, šećer, prašak za pecivo, jogurt i uz stalno mešanje doljevajte mlaku vodu. Testo treba da bude mekano.Ostavite testo desetak minuta da odstoji.
U dublju šerpu sipajte ulje ili mast za prženje i dobro ga ugrejte – ne smije da bude pregrijano, jer će uštipci spolja brzo potamneti , a unutra će ostati neprženi. Nauljenom kasikom vadite testo i spuštajte u vruće ulje. Šerpu protresite, da se uštipc sami okrenu ili ih okrenite kašikom. Pržene uštipke ređajte na salvetu da salveta upije suvišnu mast.
Нема коментара:
Постави коментар