Potrebno je:
- 400g kora za pitu,
- 4 jaja,
- 100g šećera,
- 4dl grčkog jogurta,
- 250 ml ulja,
- 5 supenih kašika rendane pomorandžine kore i
- 1 kesica praška za pecivo.
Sirup:
- 250g šećera,
- 250 ml soka od ceđene pomorandže,
- 500 ml vode i
- 1 pomorandža isečena na kolutove.
Priprema:
Kore za pitu usitnite na sitne komadiće ne veće od 1 do 2 cm. Umutite jaja sa šećerom, postepeno dodajući šećer. Kada se to dobro umuti, dodajte grčki jogurt i ulje.
Dodajte i ostale sastojke, koru pomorandže, i prašak za pecivo. Na kraju dodajete i iscepkane kore, i još jednom sve dobro izmešajte. Podmažite pleh standardne veličine, izručite smesu i pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 45 minuta, u zavisnosti od jačine rerne. Kolač treba lepo da porumeni, ali ne da se presuši.
Sirup pripremite tako što u posudu stavite sok od pomorandže, vodu, šećer i ostavite da proključa. Kuvajte na slabijoj vatri još oko 5 minuta sklonite, pa dodajte isečenu pomorandžu na kolutove.
Sirup sipate ravnomerno preko kolača koji se prohladio.
Нема коментара:
Постави коментар