Potrebno je:
- 250 g šećera,
- 100 ml vode,
- 125 g margarina,
- 100 g mlevenih oraha,
- 100 g mlevenog keksa,
- 80 g čokolade i
- 2 kašičice mlevene kafe.
Glazura
100 g čokolade i
3 kašike ulja.
Priprema:
Skuvajte šećer sa vodom, kuvajte oko 3-4 minuta. Sklonite sa ringle pa dodajte margarin i mešajte dok se ne otopi. Dodajte orahe, keks, čokoladu, mlevenu kafu i sve sjedinite pa ostavite da se ohladi. Rukama oblikujte male kuglice i u svaku utisnite čačkalicu po sredini da se dobije oblik zrna kafe. Ostavite da se stegnu pa ih provucite kroz glazuru od otopljene čokolade, ponovo predjite čačkalicom po otisku i ostavite na celofanu da se stegne glazura.
Нема коментара:
Постави коментар