субота, 6. април 2019.

Zrna kafe






















Potrebno je:

  • 250 g šećera,
  • 100 ml vode,
  • 125 g margarina,
  • 100 g mlevenih oraha,
  • 100 g mlevenog keksa,
  • 80 g čokolade i
  • 2 kašičice mlevene kafe.



Glazura

100 g čokolade i
3 kašike ulja.


Priprema:

Skuvajte šećer sa vodom, kuvajte oko 3-4 minuta. Sklonite sa ringle pa dodajte margarin i mešajte dok se ne otopi. Dodajte orahe, keks, čokoladu, mlevenu kafu i sve sjedinite pa ostavite da se ohladi. Rukama oblikujte male kuglice i u svaku utisnite čačkalicu po sredini da se dobije oblik zrna kafe. Ostavite da se stegnu pa ih provucite kroz glazuru od otopljene čokolade, ponovo predjite čačkalicom po otisku i ostavite na celofanu da se stegne glazura.

Нема коментара:

Постави коментар