уторак, 16. април 2019.

Slatki hleb










Potrebno je:

  • 900g brašna,
  • 20g svešeg kvasca,
  • 120 ml mlakog mleka, 2 jajeta +1 žumance,
  • 125g putera ili margarina,
  • 100g suvog grožđa,
  • 50g brusnica,
  • 5 kašika meda,
  • 2 kesice vanillin šećera,
  • 100g šećera i
  • 2 kašike ulja.



Priprema:

Kvasac rastopiti u mleku,  dodajte kašičicu brašna malo šećera i ostavite da nadođe. U činiji izmešajte jaja, žumanc, šećer, med, puter,  suvo grožđe, brusnice, ulje ivanilin šećer, dodajte nadošli kvasac  i ostatak brašna. Zamesite glatko testo. Ostavite na toplom mestu da naraste. Posle pola sata testo premesite, stavite u dublju šerpu, podmažite i pospite brašnom ili šerpu obložite papirom za pečenje. Što kolač više ode u visinu to je lepši. Pecite na 180 stepeni oko 1 sat. . Odnosno dok lepo ne porumeni. Kolač ohladite i pospite šećerom u prahu.


Uživajte u svakom zalogaju to Vam želi Baćkova kuhinja!

Нема коментара:

Постави коментар