Potrebno je:
- 900g brašna,
- 20g svešeg kvasca,
- 120 ml mlakog mleka, 2 jajeta +1 žumance,
- 125g putera ili margarina,
- 100g suvog grožđa,
- 50g brusnica,
- 5 kašika meda,
- 2 kesice vanillin šećera,
- 100g šećera i
- 2 kašike ulja.
Priprema:
Kvasac rastopiti u mleku, dodajte kašičicu brašna malo šećera i ostavite da nadođe. U činiji izmešajte jaja, žumanc, šećer, med, puter, suvo grožđe, brusnice, ulje ivanilin šećer, dodajte nadošli kvasac i ostatak brašna. Zamesite glatko testo. Ostavite na toplom mestu da naraste. Posle pola sata testo premesite, stavite u dublju šerpu, podmažite i pospite brašnom ili šerpu obložite papirom za pečenje. Što kolač više ode u visinu to je lepši. Pecite na 180 stepeni oko 1 sat. . Odnosno dok lepo ne porumeni. Kolač ohladite i pospite šećerom u prahu.
Uživajte u svakom zalogaju to Vam želi Baćkova kuhinja!
Нема коментара:
Постави коментар