Postoje dve vrste lavaša, s kvascem i bez kvasca. Bez kvasca se jako brzo pravi.
Sastojci:
- 2,5 čaše brašna,
- 2 kašike kiselog mleka,
- 1kašičica soli,
- 1 čaša vode u koju je dodato malo sirćeta .
Priprema:
U činiji lagano pomiješati brašno, kiselo mleko i so, pa polako dodajte vodu, zamesite testo koje treba da je mekano. Od testa pravite loptice nešto veće od oraha (veličina zavisi i od tiganja u kome će se lavaš peći), ostaviti da se malo odmore, pa onda svaku razviti oklagijom da bude veoma tanka. Razvučeno testo peći u zagrejanom tiganja, pečeni lavaš slagati jedan na drugi i dobro pokriti kuhinjskom krpom da se ne osuši. Lavaš se može mazati maslacem, puniti sirom, raznim salatama od povrća ili mesa, a potom uviti u rolnu poput palačinke.
Uživajte u svakom zalogaju to Vam želi Baćkova kuhinja!!!
Нема коментара:
Постави коментар