четвртак, 4. април 2019.

Lavaš


















Postoje dve vrste lavaša, s kvascem i bez kvasca. Bez kvasca se jako brzo pravi.


Sastojci: 

  • 2,5 čaše brašna,
  • 2 kašike kiselog mleka,
  • 1kašičica soli,
  • 1 čaša vode u koju je dodato malo sirćeta .

Priprema:

 U činiji lagano pomiješati brašno, kiselo mleko i so, pa polako dodajte vodu, zamesite testo koje treba da je mekano. Od testa pravite loptice nešto veće od oraha (veličina zavisi i od tiganja u kome će se lavaš peći), ostaviti da se malo odmore, pa onda svaku razviti oklagijom da bude veoma tanka. Razvučeno testo peći u zagrejanom tiganja, pečeni lavaš slagati jedan na drugi i dobro pokriti kuhinjskom krpom da se ne osuši. Lavaš se može mazati maslacem, puniti sirom, raznim salatama od povrća ili mesa, a potom uviti u rolnu poput palačinke.

Uživajte u svakom zalogaju to Vam želi Baćkova kuhinja!!!

Нема коментара:

Постави коментар