субота, 20. април 2019.

Kiflice sa cimetom i narandžom






























Potrebno je:


  • 500 g brašna,
  • 20 svežeg kvasca,
  • 50g šećera,
  • 200 g žutog šećera,
  • 250 ml mleka,
  • 2 žumanceta,
  • prstohvat soli,
  • 200 g putera ili margarina,
  • 1 pomorandža i
  • 2 kašičice cimeta.

Priprema:

Zagrejati mleko i u pola količine stavite kvasac i kašičicu šećera, sve dobro izmešajte da se kvasac otopi i ostavite da kvasac nadođe.
Prosejati brašno,dodati prstohvat soli,šećer žumanca,ostatak mleka i nadošli kvasac i mesiti dok ne počne da se odvaja od zidova posude. Izručiti na radnu površinu i mesite dok ne dobijete glatko testo.Oblikovati u loptu i vratiti u posudu u kopjoj ste zamesili i blago premažite sa uljem.Pokriti sa providnom folijom i ostaviti pola sata da testo malo naraste.
Naraslo testo premesiti i rastanjiti u pravougaonik na polovinu testa staviti puter ili margarin isečen na listiće.Preklopiti sa drugom polovinom i ponovo rastanjiti pazeći da vam puter ili margarin ne izađe sa strane.
Testo preklopiti, uviti ga u providnu foliju i ostaviti u frižider sat vremena
Rastanjitui ohlađeno testo u pravougaonik, poprskati ga sokom od jedne pomorandže a odozgore narendati koru.
Posuti ga mešavinom cimeta i žutog šećera šećera i uviti u rolat.
Rolat iseći na delove i svaki deo, pomoću štapića pritisnite po sredini.
Ovako napravljene kiflice poređati u pleh koji ste obložili papirom za pečenje.Pokriti ih i ostaviti da ponovo rastu oko 15 do 20 minuta.
Peći ih u prethodno zagrejanoj rerni na 180*C oko 25 minuta.


Uživajte u svakom zalogaju!

Нема коментара:

Постави коментар