Potrebno je:
- 100 ml vode,
- 40 g kvasca,
- 1 kašičica šećera,
- 600 g brašna,
- 1 čaša kisele pavlake (180 g),
- 100 ml ulja,
- 1 kašičica soli,
- 5 briketa spanaća i
- mleko za premazivanje.
Priprema:
U mlaku vodu stavite kvasac, kašičicu šećera i brašna.
Sjedinite kiselo mleko, ulje i so. Dodajte vodu sa nadošlim kvascem i brašnom pa zamesite testo. Ostavite tridesetak minuta na toplom da odmara.
Testo podelite na dva jednaka dela. U jedan deo dodajte spanać i umesite. Svaki deo testa podeliti na 8 delova. Svaku lopticu izvaljati u trake dužine 40 cm. Kombinovati po dve trake, jedna traka bez spanaća i jedna traka sa spanaćem pa ih upredete i smotajte u krug. Premažite mlekom i pecite na 200 °C 20 minuta.
Нема коментара:
Постави коментар