уторак, 2. април 2019.

Hleb sa sirom i jajima




















Potrebno je za hleb sa sirom i jajima:

  • 500 g brašna,
  • 5 jaja,
  • 125 g putera,
  • 200 g sira,
  • 1 kašikica soli,
  • 1 kašikica crnog bibera i
  • 1 kesica suvog kvasca.
Priprema:

Puter isecite na kockice i rukama ga utrljajte u brašno. Sir narendajte i dodajte u brašno zajedno sa soli, biberom i kvascem. U sredini napravite udubljenje i tu dodajte jaja. Dobro umesite glatko, ali malo čvršće testo. Ne treba da bude tvrdo kao za rezance, ali dovoljno tvrdo da možete da ga još malo premesite na dasci za mešenje i da napravite loptu od testa. Zbog toga potrebna količina brašna može da varira u zavisnosti od veličine jaja. Na jedno jaje ide 100 g brašna.
Umešeno testo ostavite da se odmora tridesetak minuta. Nakon tog vremena, premesite ga i stavite u manji okrugli kalup ili šerpu obloženu papirom za pečenje. Testo u kalupu ostavite na toplom mestu ili sobnoj temperaturi, najmanje jedan sat ili duže dok se zapremina testa ne udvostruči.
Naraslo testo pecite u rerni zagrejanoj na 180-200°C oko 45 minuta. U zavisnosti od toga kakva je vaša rerna, ovo vreme možete skratiti ili produžiti. .


Uživajte u svakom zalogaju to Vam želi Baćkova kuhinja!!!

Нема коментара:

Постави коментар