понедељак, 29. април 2019.

Kuglof sa urmama
















 U prošlosti su ih zvali"hleb pustinje". Urma je slatkiš među voćem koji organizmu može doneti brojne koristi. Plodovi braon boje izvor su selena, bogati su vlaknima i antioksidansima, a zbog visokog sadržaja fosfora zovu ih i hranom za mozak.

Potrebno je:


  • 4 jaja,
  • 250 g šećera,
  • 2 vanilin šećera,
  • 200 ml mleka,
  • 200 ml ulja,
  • 250 g brašna,
  • 20 urmi i
  • 1 prašak za pecivo.


Priprema:

Umutiti jaja sa šećerom, dodata vanilin šećera, mleko, ulje, brašno, prašak za pecivo i na kraju očišćene urme. Kalup za kuglof podmazati i posuti brašnom izliti smesu i peći u zagrejanoj rerni, na170 – 180 °C.
Kuglof pecite dok ne bude pečen ohladite ga i pospite šećerom u prahu ili  otopljenom čokoladom.

Uživajte u svakom zalogaju!




Нема коментара:

Постави коментар