Za testo je potrebno:
- 2 jajeta,
- 250 g šećera,
- 50 g maslaca,
- 200 ml mleka,
- 300 g brašna i
- 1 prašak za pecivo.
Preliv:
- 100 g čokolade,
- 200 ml mleka,
- 200 g šećera i
- 50 g maslaca.
Za valjanje :
- 150 g kokosa.
Priprema:
Umutiti jaja, šećer i maslac sobne temperature zatim dodati mleko. Na kraju dopdati brašno prethodno sjedinjeno sa praškom za pecivo. Tepsiju veličine 23 x 33 cm podmazat posuti brašnom i i sipati smesu. Peći u zagrejanoj rerni na 200 °C 15-20 minuta. Ohladiti testo i iseći na kocke po ukusu
Za preliv na tihoj vatri sjedini sastojke čokoladu, dodati šećer, maslac i na kraju mleko. Kolače umakati u preliv sa svih strana.
Uvaljati u kokosovo brašno.
Нема коментара:
Постави коментар