субота, 20. април 2019.

Jaja sa cveklom















Potrebno je:

  • 150 ml soka od cvekle iz tegle,
  • 6 oljuštenih tvrdo kuvanih jaja,
  • 1manja tegla cvekle,
  • 100 ml jabukovog sirćeta,
  • 100 ml vode,
  • 6 čena belog luka,
  • 1 puna kašika soli,
  • 10 zrna bibera i
  • 100g šećera.

Priprema:

Ako za pripremu koristite cveklu iz tegle, ja sam koristila takvu cveklu za salatu.
Naspite 150 ml soka cvekle iz tegle, dodajte sve ostale sastojke, sirće, vodu,šećer , so i pustite da provri, stalno mešajući da se šećer i so otope, smanjiti temperaturu i kuvati na tihoj vatri desetak minuta.
U veću teglu redjate isečenu cveklu na kolutove ( iz tegle), ,staviti jaja,čenove belog luka, pa opet kolutove cvekle, dodati zrna bibera i nalijte sa skuvanom i ohlađenom marinadom.

Uživajte u svakom zalogaju!










Zatvoriti tegle sa poklopcem i ostaviti najmanje 48 sati pre upotrebe.

Нема коментара:

Постави коментар