Potrebno je:
- 150 ml soka od cvekle iz tegle,
- 6 oljuštenih tvrdo kuvanih jaja,
- 1manja tegla cvekle,
- 100 ml jabukovog sirćeta,
- 100 ml vode,
- 6 čena belog luka,
- 1 puna kašika soli,
- 10 zrna bibera i
- 100g šećera.
Priprema:
Ako za pripremu koristite cveklu iz tegle, ja sam koristila takvu cveklu za salatu.
Naspite 150 ml soka cvekle iz tegle, dodajte sve ostale sastojke, sirće, vodu,šećer , so i pustite da provri, stalno mešajući da se šećer i so otope, smanjiti temperaturu i kuvati na tihoj vatri desetak minuta.
U veću teglu redjate isečenu cveklu na kolutove ( iz tegle), ,staviti jaja,čenove belog luka, pa opet kolutove cvekle, dodati zrna bibera i nalijte sa skuvanom i ohlađenom marinadom.
Uživajte u svakom zalogaju!
Zatvoriti tegle sa poklopcem i ostaviti najmanje 48 sati pre upotrebe.
Нема коментара:
Постави коментар