недеља, 7. април 2019.

Karamel keksići


















Sastojci:
  • 2 solje brašna,
  • 20 karamel bombona,
  • 1 kašikica praška za pecivo,
  • 2 jaja,
  • 1 šolja šecera,
  • 1, 5 dcl ulja,
  • 1 vanila šecer i
  • još nekoliko bombona da bi se komadići stavili gore na keksiće.

Priprema:



Karamele iseci na 4 kockice.
Penasto umutiti jaja i šećer, dodati brašno izmešano sa praškom za pecivo, karamele, vanila šecer i ulje. Sve dobro izmešati kašikom. Rernu zagrejati na 200 stepeni, testo vaditi malom kašikicom i stavljati na papir za pecenje na odstojanju jer ce se keksi raširiti prilikom pečenja. Na pola pečenja možete a i ne morate staviti po komadić karamele.

Ućivajte u svakom zalogaju to Vam želi Baćkova kuhinja!


Нема коментара:

Постави коментар