Staro tradicionalno jelo, možda ne izgleda lepo ali je fantastično.
Brzo se sprema, nije mnogo zahtevno.
Za testo je potrebno:
Priprema:
Sjedinite brašno so pa dodajte postepeno vodu, dve kašike masti i dobro sjedinite.
Testo podelite na 10 jufki. Svaku jufku razvucite u krug. Premažite mašću i ređajte ih jednu preko druge pa, kada ih sve poređate, ponovo ih razvucite da dobijete jednu koru.
Tepsiju podmažite mašću i prebacite testo u nju tako da prelazi ivice tepsije, a onda testo premažite mašću. Sjedinite sir i jaja, posolite malo pa rasporedite fil. Višak testa koji štrči van tepsije prebacite preko sira. Još malo premažite istopljenom mašću i pecite na 220 stepeni oko 40 minuta.
Za testo je potrebno:
- 1 kg brašna,
- 1 kašičica soli,
- 10 kašika masti i
- pola litre vode.
Za fil je potrebno:
- 600g sira,
- soli po ukusu i
- 4 jajeta.
Priprema:
Sjedinite brašno so pa dodajte postepeno vodu, dve kašike masti i dobro sjedinite.
Testo podelite na 10 jufki. Svaku jufku razvucite u krug. Premažite mašću i ređajte ih jednu preko druge pa, kada ih sve poređate, ponovo ih razvucite da dobijete jednu koru.
Tepsiju podmažite mašću i prebacite testo u nju tako da prelazi ivice tepsije, a onda testo premažite mašću. Sjedinite sir i jaja, posolite malo pa rasporedite fil. Višak testa koji štrči van tepsije prebacite preko sira. Još malo premažite istopljenom mašću i pecite na 220 stepeni oko 40 minuta.
Нема коментара:
Постави коментар