среда, 5. фебруар 2020.

Prpeć




Staro tradicionalno jelo, možda ne izgleda lepo ali je fantastično. 
Brzo se sprema, nije mnogo zahtevno. 
Za testo je potrebno:

  • 1 kg brašna,
  • 1 kašičica soli,
  • 10 kašika masti i
  • pola litre vode.

 Za fil je potrebno:

  • 600g sira,
  • soli po ukusu i
  • 4 jajeta. 

Priprema:

Sjedinite brašno so pa dodajte postepeno vodu, dve kašike masti i dobro sjedinite.
Testo podelite na 10 jufki. Svaku jufku razvucite u krug.  Premažite mašću i ređajte ih jednu preko druge pa, kada ih sve poređate, ponovo ih razvucite da dobijete jednu koru.
Tepsiju podmažite mašću i prebacite testo u nju tako da prelazi ivice tepsije, a onda testo premažite mašću. Sjedinite sir i jaja, posolite malo  pa rasporedite fil. Višak testa koji štrči van tepsije  prebacite preko sira. Još malo premažite istopljenom mašću i pecite na 220 stepeni  oko 40 minuta.

Нема коментара:

Постави коментар