уторак, 25. фебруар 2020.

Pita sa kiselim kupusom










Potrebno je:

  • 1/2kg  kora za pitu, u mom pakovanju je bilo 15 kora, 
  • 1 glavica kiselog kupusa, 
  • 2 glavice crnog luka, 
  • mleveni crni biber,
  •  ulje i
  • voda. 


Priprema:


 Kupusa isecite na  manje kockice. U  šerpi  na ulju ili masti  prodinstati sitno seckani crni luk da omekša. Omekšalom luku dodati seckani kupus i dinstati ga uz dolivanje malo vode da kupus omekša.  Kupus začiniti samo sa biberom, možete a i ne morate. Kore podeliti na tri  dela,  za svaki rolat  po  pet kora . Kore ređati po dužini jedna preko druge, tako da svaka preklapa koru ispod do jednje njene trećine. Kada poređate svih  pet kora,uzeti šoljicu za kafu i sipati u nju pola ulja, pola vode  i time poprskati kore.Na porpskane kore naneti trećinu fila od kupusa. Rolat uvijati  sa leve strane na desnu stranu.Ređati  na pleh oblozen pek papirom. Rolate premazati mešavinom ulja i vode. Postupak ponoviti i sa preostala dva rolata. Rernu ugrejati na 200C i peći oko 35 min. 

Нема коментара:

Постави коментар