недеља, 2. фебруар 2020.

Hleb sa šargarepom












Potrebno je:


  • 1 kockica kvasca,
  • 2 kašičice soli,
  • 1 kašičica šećera,
  • 3 veće šargarepe, 
  • 1 kg brašna  i
  • mlaka voda.


Priprema:

Kvasac razmutiti sa malo mlake vode, šećerom i malo brašna pa ostaviti da nadođe. U vanglu nasuti brašno, nadošli kvasac, rendanu šargarepu  i so. Vode dodati toliko da dobijete srednje gusto testo,mesiti dok ne počne da se odvaja i ne lepi za prste,ako treba dodajte jos brašna. Ostaviti testo da naraste. Premesite i stavite u tepsiju da još malo odmara. Ja sam od gore hleb posula semenkama susama. Peći hleb u zagrejanoj rerni na 200 stepeni. Pečen hleb poprskati vodom uviti u krpu i ostaviti da se ohladi.

Нема коментара:

Постави коментар