недеља, 2. фебруар 2020.

Strugana ili rendana pogača














Potrebno je:

  • 300 ml vode,
  • 500 g brašna,
  • pola kašičice šećera,
  • 1 kašičica soli,
  • pola kocke kvasca i
  • 1 kašika masti.

Za premazivanje:
1/2 kašike masti.

Priprema:

Kvasac staviti u mlaku vodu, dodati sećer malo brašna i ostaviti da nadođe.
U nadošli kvasac, dodati brašno, so, mast i mesiti testo oko desetak minuta. Oblikovati pogaču.
Pogaču staviti u podmazanu tepsiju. Premažite celu pogaču sa pola kašike masti.
Ostaviti  da odstoji petnestak minuta taman dok se ugreje rerna. U zagrejanu rernu stavite pogaču da se peče na 250 stepeni oko petnaest min, zatim temperature smanjite na 200 stepeni i pecite jos desetak minuta. Izvadite pečenu pogaču iz tepsije.
Posle pečenja odmah sledi struganje pogače. Za struganje se koristi renda.
Stružu se gornja i donja strana pogače. Ostruganu pogaču ja sam odmah servirala da se proba.
Izvrsna je, 

Нема коментара:

Постави коментар