Potrebno je:
- 500g brašna,
- 150g šećera,
- 2 dl mlake vode,
- 1 kesica suvog kvasca,
- 2 jajeta,
- malo soli (prstohvat),
- 200g margarina i
- 3 vanilin šećera.
Za fil je potrebno:
- 2 žumanca,
- 2 kašike šećera i
- 100g suvog grožđa.
Priprema:
U činiju sipati brašno dodati šećer, ulje, kvasac, so, jaja, vanilin šećer, vodu i zamesiti testo. Ostaviti testo da odstoji oko sat vremena.
Naraslo testo rastanjiti oklagijom, žumanca i šećer izmešati i premazati preko razvučenog testa. Testo posuti suvim grožđem. Urolati, okruglu tepsiju podmazati, pa motati pitu u krug unutar tepsije.
Ostaviti pitu da odstoji još oko pola sata. Rernu zagrejati na 180 stepeni i peći pitu oko trideset minuta. Dok pita lepo ne porumeni.
Pečenu pitu posuti šećerpm u prahu.
Нема коментара:
Постави коментар